The open non-randomized food supplement “sugar crash package/nabor”

A biológiailag aktív “Sugar Crush” táplálékkiegészítő nyílt, nem randomizált
kísérleti tanulmánya
KÍSÉRLETI EREDMÉNYEK
Vezető kutató:
Ph.D., Doctor of Medical Science, Professor Ametov A.S.,
Head of the Endocrinology and Diabetology Department,
State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/,
Russian Medical Academy of Post-Diploma Education /RMAPO/,
Russian Ministry of Health /ROSZDRAV/
Ph.D., Candidate of Medical Science/K.M.D./, Chernikova N.A.,
Docent of the Endocrinology and Diabetology Department,
State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/,
Russian Medical Academy of the Post-Diploma Education /RMAPO/,
Russian Ministry of Health /ROSZDRAV/
Full-Time Post-Graduate Student Valitov B.I.
Endocrinology and Diabetology Department,
State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/,
Russian Medical Academy of the Post-Diploma Education /RMAPO/,
Russian Ministry of Health /ROSZDRAV/
Bevezetés
A 2-es típusú diabétesz egy krónikus, progresszív és jelenleg nem gyógyítható betegség, melyenk terjedése járványszerű méreteket öltött az elmúlt évtizedekben. Hosszú ideje közismert, hogy a helytelen táplálkozás, az ülő életmód, az egészségkárosító szokások, az állandó stressz növelik a krónikus betegségek kialakulásának veszélyét, különösképpen a cukorbetegségét. A cukorbetegség kialakulásában vezető szerepe azonban mégis a megnövekedett testsúlynak és elhízásnak van, mint fő rizikó faktornak. Gazdaságilag fejlett országokban, köztük Oroszországban végzett epidemiológiai kutatások, mely a lakosság étkezési szokásait és egészségi állapotát vizsgálta, igazolta a jelenkori ember táplálkozásának és életvitelének lényeges megváltozását. Egyrészt az ülő életmód következtében egyre kevesebb energiaigényes mozgást végez a mai kor embere, másreszről fontos tényező a nem kiegyensúlyozott táplálkozás, melynek jellemzője a magas kalóriabevitel, a magas glikémiás index (GI) értékű ételek fogyasztása, a táplálék alapvető összetevőinek nem megfelelő aránya (zsír, szénhidrát, fehérje), valamint a biológiailag aktív tápanyagok és mikroelemek minimális jelenléte az ételekben. Ennek eredményeként megnövekedett anyagcserebetegségek kialakulásának a veszélye (köztük a 2-es típusú cukorbetegség). A helytelen táplálkozásból fakadóan nemcsak anyagcserebetegségek alakulhatnak ki és válhatnak krónikussá, hanem csökken a test környezeti hatásokkal szembeni ellenállóképessége, amely immunhiányos állapot kialakulásához és a szervezetet védő antioxidáns-rendszer funkciójának károsodásához vezet.
A 2-es típusú cukorbetegséget alapvetően két kórélettani folyamat jellemzi: az inzulinrezisztencia és a hasnyálmirigy inzulintermelő β-sejtjeinek károsodása. Inzulinrezisztencia esetén az inzulinérzékeny perifériás szöveteknek csökken az érzékenységük a szervezet inzulinjával szemben, azaz ezek a szövetek kevesebb glükózt képesek felvenni inzulin jelenlétében. A betegség kialakulása valószínűsíthetően genetikailag predeterminált, azonban nem hagyható figyelmen kívül, hogy megjelenése nagyobb arányban fordul elő az elhízottak körében. Az inzulinrezisztencia miatt kezdetben még fokozott a β-sejtek inzulintermelése, később az állapot romlásával a hasnyálmirigy β-sejtjeinek kapacitása kimerül, amely egyben az inzulinszabályozó rendszer működésképtelenségét is eredményezi. A folyamat eredményeképpen nem tud elegendő mennyiségű inzulin termelődni és hiperglikémia alakul ki. A 2-es típusú cukorbetegségnek nem a hiperglikémia az egyedüli szimptómája. Egyre több adat igazolja az összefüggést a 2-es típusú diabétesz és a zsír- és fehérje-bontás hibás működése, a purin anyagcsere zavarai, a véralvadási zavarok, a hiperglucagonémia (magas glucagon szint a vérben), a szív koszorúereinek betegségei és a hypertonia között. Következésképpen többfaktoros megközelítéssel kell kezelni a 2-es típusú diabéteszt. A ma alkalmazott orvosi kezelések elsősorban gyógyszerek széles skálájából áll, a tablettáktól az inzulinon át az intravénás gyógyszerekig. Sajnos számos gyógyszernek van ellenjavallata és nemkívánt mellékhatása, ami korlátozhatja a használatukat.
Az orvosi terápiás módszerek kiegészítéseként biológiailag aktív étrendkiegészítőket (BAFS) fejlesztettek ki és alkalmaznak a gyakorlatban. Ezek a készítmények aktív gyógynövény összetevőket tartalmaznak, melyek alkalmasak hiányzó nyomelemek pótlására és ezáltal képesek csökkenteni számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget is. Izraelben fejlesztették ki az ökológiailiag tiszta gyógynövényekből készült “Sugar Crush” -t, ami tartalmazza a “Sugar Crush” szirupot. A “Sugar Crush” gyógynövény összetevői által javítja a szervezet lipid és szénhidrát egyensúlyát, valamint májvédő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Mindezek csökkentik a helytelen táplálkozásból fakadó anyagcsere-, szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának veszélyét, így javítják a betegek életminőségét.
A tanulmány célja a “Sugar Crush” hatékonyságának kiértékelése a szénhidrát és lipid anyagcsere helyreállításában, valamint az artériás vérnyomás- és testtömeg csökkentésében 2-es típusú cukorbetegeknél. Anyagok és módszerek
A “Sugar Crush” hatékonyságának kiértékeléséhez egy klinikai kísérletet végeztünk el húsz, 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált beteg részvételével. A kísérletben résztvevők között 11 férfi és 9 nő volt. A betegek átlagéletkora 56,3 év volt. A tanulmányban résztvevő betegek mindegyike cukorcsökkentő orális gyógyszeres kezelés alatt állt. Hét páciens Sulfonylurea monoterápiában részesült, három beteg monoterápiás kezelésben Metformin gyógyszert szedett, hat beteg kombinált terápiában Sulfonylurea és Metformin gyógyszereket kapott, három beteg Metformin and Incretin gyógyszerek kombinált terápiájában részesült és egy beteg Sulfonylurea és Alphaglucosidase gyógyszereket szedett. A kísérlet kezdetén minden betegnél megállapítottuk az alapvető klinikai mutatókat: a testtömeget, az artériás vérnyomást, a glikált hemoglobint, az összkoleszterin- és trigliceridet-szintet, a HDL- és LDL-szintet, a vércukorszintet üres gyomornál és 2 órával ételfogyasztást követően. A vizsgálat során hét páciens folyamatos glükóz-szint megfigyelés alatt állt (CGMS) 72 óran át. A “Sugar Crush” -t a betegek 30 napig kapták rutin terápia kiegészítéseként, amely 1 evőkanál szirupból állt reggel és este. Ezt követően a “Sugar Crush” fogyasztását 15 napig szüneteltettük. Így a tanulmány összességében 45 napig tartott. Napi rendszerességgel figyeltük a betegek kiindulási paramétereit: az artériás nyomást és vércukorszintet üres gyomornál és 2 órával étkezést követően, a glikált hemoglobint, az összkoleszterint- triglicerid szintet, a HDL- LDL- szintet, valamint a testtömeg értékeit 45 napon át a vizsgálat kezdetétől (1.táblázat).
1. Táblázat A betegek általános jellemzői
Vércukorszint - éhgyomornál mmol/l η= 20 Vércukorszint – evés utáni mmol/l η= 20 CGMC mmol/l η= 20-on alapuló vércukorszint középérték CGMC mmol/l η= 7-en alapuló minimális vércukorszint CGMC mmol/l η= 7-en alapuló maximális vécukorszint CGMC % η= 7-en alapuló normál vércukorszint epizód hosszaCGMC % η= 7-en alapuló hiperglikémiás epizód hossza CGMC % η= 7-en alapuló hipoglikémiás epizód hossza Szisztolés artériás vérnyomás Hgmm η= 20 Kísérleti eredmények
A kutatás során olyan eredményeket kaptunk, melyek a “Sugar Crush” szénhidrát anyagcserére gyakorolt pozitív hatását igazolták. A kezdeti, átlagos éhgyomori vércukorszint 6.7 ± 1.49 mmol/l volt, étkezés után 11.9 ± 2.66 mmol/l, a kutatás végére az éhgyomori vércukorszint 6.2 ± 1.38 mmol/l lett, az étkezés utáni 8.6 ± 1.92 mmol/l (1. ábra). Ezen felül a glikált hemoglobinra gyakorolt pozitív hatás is megfigyelhető volt (1. táblázat). Amint az ábrán látható, a glikált hemoglobin kezdeti szintje 7.4 ± 1.65% volt, de a kontroll eredmények ennél alacsonyabbak: 5.6 ± 1.25%.
1.ábra A szénhidrát anyagcsere alapértékeinek változása: éhgyomri vércukorszint (GES), étkezés utáni vércukorszint (PG), és glikált hemoglobin (HbA 1c) kezdeti és a kísérlet végén mért értékei. 11.9 8.6 7.4 5.6
Kísérlet végi
Hét beteg az első 72 órában folyamatos glükózszint megfigyelés (CGMS) alatt állt, melynek eredménye a következő: a vércukorszint átlagos értéke 7.6. ± 1.67 mmol/l volt, a minimális érték 5.4 ± 1.2 mmol/l, a maximális érték 11.6 ± 2.59 mmol/l, a normál glikémiás epizódok hossza (4-7.8 mmol/l) - 61.4 ± 13.7%, a kísérlet eléjétől kezdve a hiperglikémiás epizódok hossza (7.8 mmol/l felett) - 35.7 ± 7.98%, a hipoglikémiás epizódok hossza (kevesebb mint 4.0 mmol/l) - 2.7 ± 0.6%. Ugyanannál a hét betegnél a kontroll CGMS után a következő adatokat kaptuk: a glikémia szint középértéke 6.7 ± 1.49 mmol/l, a minimális értek 4.6 ± 1 mmol/l, a maximális értek 9.7 ± 2.16 mmol/l; a normál glikémiás epizódok hossza (4-7.8 mmol/l) – 82 ± 18.3%, a kísérlet kezdetétől kezdve a hiperglikémiás epizódok hossza (7.8 mmol/l felett) - 17 ± 3.8%, a hipoglikémia epizódok hossza (kevesebb mint 4.0 mmol/l) - 0.0 ± 0.0% (1. Táblázat, 2. Ábra). 2. Ábra B beteg protokollja. A 72 órás folyamatos glükóz megfigyelés (CGMS) a kísérlet előtt és után. A. B beteg: CGMS a kísérlet kezdete előtt.
[FORDÍTÓ MEGJEGYZÉSE: Az ábrákat nem lehet másolni]
B. B beteg: CGMS a kísérlet végen.
[FORDÍTÓ MEGJEGYZÉSE: Az ábrákat nem lehet másolni]
A lipid anyagcsere kiértékeléséhez ellenőriztük a koleszterin-, a triglicerid-, HDL- és LDL szinteket. A kezdeti és a kísérlet során a kontroll csoportban mért adatok összehasonlítása során a “Sugar Crush” csomag pozitív hatása volt megfigyelhető a lipid anyagcserére. A összkoleszterin átlagos szintje a kezdeti 5.6 ± 1.25 mmol/l értekről lecsökkent 4.4 ± 0.98 mmol/l-re az ellenőrzött kísérlet során (3. ábra), a triglicerid értek 1.7 ± 0.38 mmol/l-ről 1.0 ± 0.22 mmol/l-re csökkent (3. ábra), LDL 3.4 ± 0.76 mmol/l-ről 2.2 ± 0.49 mmol/l-re (3. ábra), a HDL szint átlaga 1.2 ± 0.26 mmol/l-ről 1.40 ± 0.31 mmol/l-re nőtt (3. ábra).
3. ábra Az összkoleszterin (TCL), triglicerid (TGL), LDL, és HDL átlaga a kísérlet kezdetén és végén. Kísérlet végi
A fentieken túl adatokat kaptunk a “Sugar Crush” artériás vérnyomás kiegyensúlyozására gyakorolt pozitív hatásáról. Megfigyelhető, hogy a szisztolés artériás vérnyomás lecsökkent a kezdeti 137.5 ± 30.0 Hgmm-ről 131.7 ± 29.4 Hgmm-re (4. ábra), csakúgy mint a diasztolés artériás vérnyomás 83.9 ± 18.7 Hgmm-ről 75.7 ± 16.9 Hgmm-re (4. ábra). Amint az az 5. ábrán megfigyelhető, a “Sugar Crush” elősegítette a páciensek testtömegének csökkenését a kezdeti 85.5 ± 19.1 kg-ról 81.2 ± 18.1 kg-ra a kísérlet időtartama alatt.
4. ábra Szisztolés artériás vérnyomás (SAP) és diasztolés artériás vérnyomás (DAP) átlaga a kísérlet kezdetén és végén. 137.5 131.7
83.9 75.7
Kísérlet végi
5. ábra A testtömeg átlaga a kísérlet kezdetén és végén. Testtömeg
Következtetés
Az elvégzett kísérlet eredményei megbízhatóan igazolják a “Sugar Crush” -ról az alábbiakat: 1. Összetett cukorcsökkentő terápia részeként elősegíti a hosszantartó csökkenti az éhgyomri vércukorszintet csökkenti az étkezés utáni vércukorszintet csökkenti a vércukorszint napi ingadozását csökkenti a hiperglikémiás állapot kialakulásának rizikóját növeli a normál glikémiás epizódokat 2. Pozitívan hat a lipid anyagcsere paramétereire, az artériás vérnyomásra és a 3. A “Sugar Crush” csomag olyan összetett terápia részeként használható, melynek célja azon betegek cukorbetegségének kezelése, akiknél alapvetően nagy a rizikója a metabolikus X-szindróma kialakulásának (extra testtömeg és elhízás, magas koleszterinszint a vérben, diszlipidémia, magas vérnyomás, csökkent glükóz tolerancia).
Ph.D., Doctor of Medical Science /D.M.N./, Professor Ametov A.S.
Head of the Endocrinology and Diabetology Department, State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/, Russian Medical Academy of the Post-Diploma Education /RMAPO/, Ph.D., Candidate of Medical Science /K.M.N./, Chernikova N.A.
Docent of the Endocrinology and Diabetology Department, the State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/, the Russian Medical Academy of the Post-Diploma Education /RMAPO/, the Russian Ministry of Health /ROSZDRAV/ The Full-Time Post-Graduate Student Valitov B.I.
of the Endocrinology and Diabetology Department with a Course of Endocrinological State Educational Management /GOU/, Additional Professional Education /DPO/, Russian Medical Academy of the Post-Diploma Education /RMAPO/,

Source: http://sugarcrush.hu/download/Klinikai%20tesztProf.%20Ametov.pdf

mrlucky.com.mx

Farm/Ranch - Food Safety & GAP Systems with Spanish Questions Company/Contact Information Audit Information Facility: DZB91 Agricola La Minita, S.P.R. de R.L.-El Audit# - Visit#: Audit Type: Address: Template Version: Contact: Auditor: Audit Start Time: Audit End Time: Commodities: Carrots,Cauliflower,Celery,Garlic,Lettuce,Pepper, Chili,Radicchio,S

Smgepqntaf04(102709).indd

Health Questionnaire (NTAF) Name: _____________________________________Age: ______ Sex: ________ Date: * Please circle the appropriate number “0 - 3” on all questions below. 0 as the least/never to 3 as the most/always. SECTION A • Is your memory noticeably declining? • How often do you feel you lack artistic appreciation? • Are you having a hard time remembering names �

Copyright ©2010-2018 Medical Science