Mais les résultats doivent être attendus longtemps et il n'y a généralement pas de temps azithromycine prix L'autre cas, c'est que l'achat d'un ou d'un autre antibiotique dans une pharmacie classique nécessite des dépenses matérielles considérables et pas toutes les personnes ne peuvent acheter des produits pharmaceutiques aussi coûteux.

Egisvenynelkul.hu

Halixol® szirup
Betegtájékoztató
Hatóanyag:
0,3 g ambroxol-hidroklorid 100 ml szirupban
Segédanyag: trinátrium-citrát, nátrium-benzoát, banán aroma, eper aroma, nátrium-ciklamát, citromsav-monohidrát, povidon, szorbit, tisztított víz.
Külalak: tiszta, átlátszó, halvány sárgás színű, jellegzetes illatú oldat.
Javallat:
Kórosan sűrű nyáktermeléssel járó heveny és idült légúti megbetegedések, mint például tüdőasztma, hörghurut, hörgőtágulat. A nyákoldás elősegítése az orr-garatüreg gyulladásaiban. A száraz köhögést nem csillapítja.
Ellenjavallat:
Ne alkalmazza a készítményt:- ha túlérzékeny ambroxolra, bromhexinre vagy a készítmény bármely segédanyagára- ha terhes vagy szoptat;- ha gyomor-bélrendszeri fekélyes megbetegedése van vagy volt- örökletes gyümölcscukor felszívódási zavarban.
A készítmény egyedi orvosi elbírálás alapján adható:
- a hörgők beidegzési zavaraiban, illetve nagyobb váladékmennyiség képződése esetén,- súlyos veseműködési zavarban.
Mellékhatás:
Mint minden gyógyszernek, a Halixol®nak is lehetnek mellékhatásai.
Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, a Halixol® szirup szedését hagyja abba, azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén, illetve értesítse a mentőket:- az ajkak, a száj vagy a torok duzzadása, ami nyelési vagy légzési nehézséget okoz;- ájulás vagy ájulásszerű rosszullét.
Ezek nagyon súlyos mellékhatások. Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, Önnek súlyos túlérzékenységi (allergiás) reakciója lehet a Halixol® sziruppal szemben. - csalánkiütésAllergiás reakció jele ez a tünet is. A gyógyszer szedését feltétlenül hagyja abba, a további teendőket beszélje meg kezelőorvosával. Ha a kiütések intenzíven, testszerte jelentkeznek, az esetleges súlyos tünetek megelőzése érdekében forduljon azonnal orvoshoz!A fenti súlyos mellékhatások gyakorisága nagyon kicsi.
Az alábbi mellékhatások a leggyakoribbak: fejfájás, gyengeség, hasmenés, hányinger, gyomorpanaszok, esetleg székrekedés. A mellékhatások általában enyhék és a kezelés megszakítására csak kivételes esetekben van szükség.
Ha bármilyen, a fentiekben nem említett mellékhatást észlel, értesítse orvosát, gyógyszerészét! Figyelmeztetés: A készítmény 1,2 gramm/5 ml szorbitot tartalmaz. Rendeltetésszerű használat esetén egy adag 0,6-2,4 gramm szorbitot tartalmaz. Ellenjavallt örökletes gyümölcscukor-felszívódási zavarban. Gyomorbántalmat és hasmenést okozhat. Cukorbetegség egyidejű fennállása esetén a készítmény szorbit tartalmát figyelembe kell venni.
Kölcsönhatás:
A Halixol® szirup köpetürítést elősegítő hatását köhögéscsillapítók hátrányosan befolyásolhatják. Ezért egyidejű alkalmazásuk csak kifejezett orvosi utasításra történhet.
A Halixol® szirup előnye, hogy fokozza egyes antibiotikumok (amoxicillin, cefuroxim, eritromicin, doxiciklin) átjutását a hörgőváladékba.
Terhesség / Szoptatás:
A készítmény alkalmazása terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt.
Gépjárművezetés:
Nincs arra vonatkozóan adat, hogy a Halixol® szirup a közlekedésben való biztonságos részvételét és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolná.
Alkohol:
-
Adagolás / Alkalmazás:
Gyógyszerét kizárólag a betegtájékoztatóban leírt adagban és ideig alkalmazza!A Halixol® szirup javasolt adagolása:- felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek: az első két-három napon 3 x 10 ml, később 2 x 10 ml vagy 3 x 5 ml naponta;- 5-12 éves korban naponta 2-3 x 5 ml;- 2-5 éves korban naponta 3 x 2,5 ml;- 2 éves kor alatt naponta 2 x 2,5 ml;A szirupot étkezések után, bőséges folyadékkal kell bevenni. A kezelés ideje alatt a bő folyadékbevitel elősegíti az ambroxol nyákoldó hatását.
Vesefunkció károsodása esetén kérjen tanácsot kezelőorvosától a készítmény alkalmazása előtt, mert lehetséges, hogy Önnek alacsonyabb dózisokra van szüksége.
Ha a szirup alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha adagját elfelejtette bevenni:Ha gyógyszerét elfelejtette bevenni, mielőbb pótolja a kimaradt adagot. Ha már a következő adag bevétele esedékes, ne vegyen be dupla mennyiséget, mert ezzel már nem pótolhatja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.
Túladagolás:
A túladagolás lehetséges tünetei hányinger, hányás, hasmenés és egyéb gyomor-bélrendszeri tünetek.
Túladagolás gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Az orvosi segítség megérkezéséig az első tennivaló a hánytatás. Tárolás:
Szobahőmérsékleten, 30°C alatt tárolandó. Felbontás után 4 hétig használható fel.
A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
Csomagolás:
100 ml szirup, fehér, csavarmenetes, garanciazáras, alumínium kupakkal lezárt barna üvegben. 1 x 100 ml + egy PP adagoló kupak, kartondobozban.
Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja: EGIS Gyógyszergyár NyRt. BudapestMagyarország Betegtájékoztató OGYI eng.száma: 25 880/55/2003

Source: http://www.egisvenynelkul.hu/resources/upload/img/file/halixol_szirup.pdf

Papers published in journals/ present in conferences

PAPERS PUBLISHED IN JOURNALS/ PRESENT IN CONFERENCES JOURNALS: 1. A validated RP-HPLC method for estimation of Oseltamivirinpharmaceutical formulation, J. S. K. Nagarajanetal Der Pharmacia Lettre; 2009, 1 (1):162-168 2. Bioequivalence Study and Pharmacokinetic Evaluation of Two Brands of Tadalafil 20mg tablets in an Indian Population, www. Priory.com 3. Estimation of acetaminophen, dextrop

Calendar notice (to be published 9 march 2012)

Disciplinary Committee Inquiries The Disciplinary Committee of the GBGB were in attendance at a meeting held on 21 February 2012:- Mr K Salmon (in the chair) Dr E Houghton Mr R Woodworth Dr AJ Higgins* (*denotes where Dr Higgins was present in an advisory capacity as Independent Doping & Medication Adviser) 1. *Yarmouth Stadium – LOADED DICE – Professional Trainer Mrs J

Copyright © 2010-2014 Medical Science